Thomas Vanderveken met zeldzame uithaal: “De kinderen zijn hiervan het slachtoffer” Nieuws
Nieuws

Thomas Vanderveken met zeldzame uithaal: “De kinderen zijn hiervan het slachtoffer”

Thomas Vanderveken met zeldzame uithaal: “De kinderen zijn hiervan het slachtoffer”

In Vlaanderen staat het maximum aantal toegelaten kinderen per onthaalouder op acht. Thomas Vanderveken schrok zich een hoedje toen hij dit las. Hij kroop daarom in zijn pen en uitte zijn ongenoegen hierover tegenover zijn volgers.

“Hier moeten we het toch eens drrringend over hebben mensen”, schreef hij op Twitter. “Als papa van jonge kindjes kan ik zeggen: de crèches en onthaalouders verzuipen. Maar het grootste slachtoffer zijn de kinderen. Net zoals de ouderenzorg moet dit beter. Toch?”

De VRT-presentator kreeg hier enorm veel reacties op van mensen die het met hem eens zijn. “Zeker weten”, klinkt het onder andere. ”We betalen erg veel om te kunnen werken en onze kinderen bij een onthaalouder achter te laten. En dan verdienen de onthaalouders zelfs niet erg veel. Het hele systeem is verkeerd. Te veel kinderen per onthaalouder, te grote kost voor de werkmens, te weinig kwaliteit.”

“Ik vind 8 kinderen in huis al zo een opdracht”, laat een dame weten. “Wat moet het dan zijn om 8 kinderen van dezelfde leeftijd te hebben rondlopen, of liggen, of kruipen, of zitten, …” En ook: “Je moet het in België maar normaal vinden dat je een achtling onder je hoede hebt. Absurd gewoon.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws