Presentator Thomas Vanderveken deelt somber nieuws: "Verschrikkelijk dat hij moest sterven" Nieuws
Nieuws

Presentator Thomas Vanderveken deelt somber nieuws: "Verschrikkelijk dat hij moest sterven"

Presentator Thomas Vanderveken deelt somber nieuws: "Verschrikkelijk dat hij moest sterven"

Thomas Vanderveken is inmiddels al jaren aan de slag als presentator bij de VRT. Thomas lijkt daarbij altijd de vrolijkheid zelve, maar twintig jaar geleden moest de presentator een enorme klap verwerken. Daarover praat hij deze week uitgebreid in Het Laatste Nieuws.

Zo vertelt Thomas Vanderveken dat hij negentien jaar geleden, in 2004, afscheid moest nemen van zijn vader. “Op zijn 65ste is mijn vader gestorven", vertelt de VRT-presentator. Hij stierf aan de gevolgen van asbestkanker. "Dat is de eerste grote blikseminslag geweest in mijn leven", aldus Vanderveken.

Thomas was toen amper 22 jaar. "De 22 jaar ervoor was alles vlekkeloos geweest, vrij van zorgen. Maar toen kwam zijn dood en dat heeft veel weggespoeld", bekent hij. Het is ook allemaal heel snel gegaan. "Mijn vader heeft na zijn diagnose nog maar anderhalf jaar mogen leven", aldus Vanderveken.

Samen met zijn broer en zijn mama hebben ze hem tot het einde verzorgd. "Mijn vader vond het verschrikkelijk dat hij moest sterven. Zijn eindstrijd - ook omdat hij een pacemaker had die niet mocht worden uitgezet - was afschuwelijk. Ik heb daar gezien hoe sterven niét zou mogen. Dat moet beter kunnen. Als we in de twintigste eeuw hebben geleerd hoe we langer kunnen leven, laat ons in de eenentwintigste eeuw dan alsjeblieft leren hoe we beter kunnen doodgaan", besluit de presentator.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws