Tatyana Beloy doet pakkende getuigenis over aanslag in Zaventem: "Eén seconde later en hij was dood geweest" Nieuws
Nieuws

Tatyana Beloy doet pakkende getuigenis over aanslag in Zaventem: "Eén seconde later en hij was dood geweest"

Tatyana Beloy doet pakkende getuigenis over aanslag in Zaventem: "Eén seconde later en hij was dood geweest"

Tatyana Beloy was aanwezig in de vertrekhal van Brussels Airport toen de eerste bom afging op 22 maart 2016. Een gebeurtenis die nog steeds een grote invloed heeft op haar leven en daar vertelt ze nu meer over.

Tatyana Beloy, die we momenteel op tv zien als de presentatrice van ‘Big Brother’, beantwoordt in Het laatste Nieuws ‘De 16 vragen van De Wachter’. Als de journalist aan haar vraagt welke toevalligheden van groot belang bleken te zijn, doet ze een aangrijpende bekentenis over de aanslagen in Zaventem. Zo vertelt ze dat ze met haar broer had afgesproken aan de Starbucks in de vertrekhal.

“Net toen ik bovenkwam, ging de eerste bom af. Ik ben naar buiten gelopen, mijn broer is mij binnen beginnen te zoeken, en dan is de tweede bom ontploft”, onthult de presentatrice. Wonder boven wonder raakten ze allebei niet gewond en dat kan Tatyana soms nog niet geloven. “Buiten dan natuurlijk een posttraumatische stoornis”, klinkt het.

Zo vertelt ze dat ze nog lang de geur van de aanslag, de bom en de rookwalm heeft geroken. Ook het geluid van de mensen en het vallende glas hoorde ze vaak. “En altijd opnieuw dat ene beeld van mijn broer die naar buiten gelopen komt en de grote glazen deuren die vlak achter hem kapot vallen”, aldus Tatyana. “Eén seconde later en hij was dood geweest”, biecht ze op.

Angst

Doordat ze bepaalde beelden nog steeds helder ziet, volgt ze het proces ook niet. “Het zou alleen maar te veel herinneringen oproepen. De krantenkoppen volstaan”, legt ze uit. Bovendien heeft ze het nog steeds moeilijk met bepaalde dingen. “Een hele tijd heb ik niet durven te vliegen. Ik durfde ook niet meer naar Zaventem. Drukke plekken blijven nog altijd moeilijk. Ik vermijd ze”, besluit Tatyana.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws