ShowbizzTime

Eurovisiesongfestival ziet er vanaf volgend jaar helemaal anders uit: dit verandert er allemaal

Eurovisiesongfestival
I Foto: Photonews I
door Redactie

Het Eurovisiesongfestival zal er vanaf 2023 een pak anders uitzien. Dat maakte de organisatie zopas bekend. Hier ontdek je wat er allemaal verandert.

In mei 2023 vindt in Liverpool de 67ste editie plaats van het Eurovisiesongfestival. Wie de Belgische eer zal verdedigen, komen we pas volgend jaar in januari te weten. Dan vindt de finale plaats van ‘Eurosong’, de liedjeswedstrijd waarin verschillende kandidaten strijden om hun plekje op het Eurovisiesongfestival.

Nu maakte de organisatie van het Eurovisiesongfestival ook een aantal grote wijzingen bekend. Zo zal de stemprocedure voortaan helemaal anders verlopen.

Een van de grootste veranderingen is dat in de toekomst alleen nog het publiek zal bepalen welke landen van de halve finales doorstoten naar de finale. Voordien beslisten ook de landelijke jury’s mee over wie doorging naar de finale. De stemming voor de finale zelf blijft ongewijzigd.

Alle landen mogen stemmen

Daarnaast is er nog een grote wijziging gebeurd. Zo zullen vanaf volgend jaar alle landen mee mogen stemmen. Voorheen mochten alleen de landen die meededen hun stem uitbrengen. Wie de winnaar wordt van het Eurovisiesongfestival, ontdekken we volgend jaar op 13 mei.

Laatste nieuws