Scenarist van FC De Kampioenen geschokt: "Geloof me: dit gaan ze bereiken met het schrappen van de afleveringen" Nieuws
Nieuws

Scenarist van FC De Kampioenen geschokt: "Geloof me: dit gaan ze bereiken met het schrappen van de afleveringen"

Scenarist van FC De Kampioenen geschokt: "Geloof me: dit gaan ze bereiken met het schrappen van de afleveringen"

19 afleveringen van 'FC De Kampioenen' werden door de VRT geschrapt wegens ongepast of kwetsend. Scenarist van het eerste uur, René Swartenbroeckx, begrijpt er niks van.

“We hadden nooit de intentie om iemand te kwetsen. En ik ben ervan overtuigd dat we dat ook niet doen. Ik ben nu 87 en heb al heel wat rages zien ontstaan en weer passeren. Het schrappen van de afleveringen past in dat rijtje", vertelt Swartenbroeckx in Het Laatste Nieuws.

"Alleen is de oorzaak hier zoek", vervolgt de scenarist. "Op bijna fundamentalistische manier wijzen ze met het vingertje. Een zeer kwalijke evolutie vind ik dat. En ik snap het simpelweg ook niet. Want geloof me, ze gaan met het cancelen van deze afleveringen het tegenovergestelde bereiken."

“De tijdsgeest is enorm veranderd. Er mag niks meer", gaat René verder. "Maar beschouw ‘F.C. De Kampioenen’ dan als tijdsdocument. Want neem nu een personage als Boma, anno 2022 zou dat niet meer kunnen. Want Boma is vrouwonvriendelijk. Maar het ligt er zo dik op, dat het toch duidelijk zou moeten zijn dat Boma niet écht vrouwonvriendelijk is. Het is een karikatuur."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws