Radiostem Sven Ornelis krijgt hard verdict van dokter te horen: "Alle alarmbellen gingen af" Nieuws
Nieuws

Radiostem Sven Ornelis krijgt hard verdict van dokter te horen: "Alle alarmbellen gingen af"

Radiostem Sven Ornelis krijgt hard verdict van dokter te horen: "Alle alarmbellen gingen af"

Sven Ornelis kreeg enkele maanden geleden niet zo’n goed nieuws te horen van de dokter. De radiopresentator moest zijn levensstijl drastisch aanpassen en nu laat hij weten hoe het echt met zijn gezondheid gaat in een nieuw interview.

Sven Ornelis is in de afgelopen tien jaar meer dan 30 kilo afgevallen door gezond te eten en te sporten. “Maar tijdens corona heb ik me opnieuw laten gaan”, vertelt hij aan Dag Allemaal. Hij kwam terug bij, maar afgelopen september werd hij met de neus op de feiten gedrukt. “Ik werd wakker en voelde me duizelig. Daarom liet ik mijn bloeddruk meten en die was dramatisch hoog”, biecht hij op.

“Sven, je moet iets doen”, zei de dokter tegen hem. “De dokter zette me op de weegschaal en die 100 kwam weer in ’t vizier. Ik moest dringend mijn levensstijl aanpassen”, legt hij uit. En dat heeft Sven ook gedaan. In vier maanden is hij al zestien kilo afgevallen. “Het gaat de goede richting uit: mijn bloeddruk is intussen weer oké en ik slaap ook een pak beter”, klinkt het optimistisch.

Hoe hij dat heeft gedaan? “Ik probeer gezond te eten, veel water te drinken en wijn voor feestelijke momenten te houden”, zegt hij. Daarnaast is hij ook heel veel aan het wandelen. “Ik wandel gemiddeld 17 kilometer per dag, een goeie drie uur stappen. In ’t weekend loopt dat zelfs op tot 24 km”, geeft hij toe. “Mijn stappenteller is tevreden”, lacht Sven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws