ShowbizzTime

Prinses Delphine doet aangrijpende getuigenis en onthult triest nieuws over haar gezondheid

Prinses Delphine
I Foto: Photonews I
door Redactie

Prinses Delphine is één van de gezichten van de nieuwe campagne #binnenstebuiten van Warme William. Het doel is om het mentaal welzijn van jongeren te verbeteren door hen aan te sporen om te praten over hun gevoelens. De prinses had het zelf zeer moeilijk in haar tienerjaren en daar vertelt ze nu meer over.

Prinses Delphine praat openhartig met Radio2-presentator Peter Van de Veire over het belang van te spreken over mentaal welzijn. Zo onthult ze dat ook zij in het verleden lang geworsteld heeft met een eetstoornis. “Ik heb nu pas de kracht om over mijn eigen ervaringen te spreken, maar het mag geen taboe blijven”, aldus de prinses. 

Het begon allemaal doordat ze het tijdens haar jeugd mentaal moeilijk had. “Ik was een heel ongelukkig kind. De wereld vond ik droevig en grijs”, klinkt het. Op haar dertiende ontwikkelde ze toen anorexia. “Het was verschrikkelijk”, geeft de prinses eerlijk toe. “Ik kon de chaos rondom mij niet aan, en het enige dat ik nog onder controle had, was mijn voeding”, legt ze uit. Daarom stopte ze met eten.

Uiteindelijk heeft Delphine tegen haar mama gezegd dat ze met iemand wil praten. “Die psycholoog heeft mij gered van het ziekenhuis en geloofde in mijn wilskracht. Zij wou aan mijn mentaal welzijn werken”, zegt ze. De prinses verklapt ook nog dat kunst daarom heel belangrijk voor haar is, want het was en is een soort uitlaatklep voor haar. “Dat is waarom ik nu ook zo in kunst geloof. Je kunt je uitdrukken in een andere taal”, besluit ze. 

Laatste nieuws