Prins Harry zet opnieuw kwaad bloed met erg schokkende bekentenis: "Dat is gevaarlijk!" Nieuws
Nieuws

Prins Harry zet opnieuw kwaad bloed met erg schokkende bekentenis: "Dat is gevaarlijk!"

Prins Harry zet opnieuw kwaad bloed met erg schokkende bekentenis: "Dat is gevaarlijk!"

Prins Harry ligt alweer hevig onder vuur door zijn onthullende memoires. In ‘Spare’ verklapt hij niet alleen meer over zijn leven als royal, maar hij vertelt ook meer over zijn tijd bij defensie.

10 januari verschijnt het boek pas officieel, maar ‘Spare’ is toch al uitgelekt. In het boek is Harry eerlijk en onverbiddelijk en dat betekent ook dat hij opnieuw heel wat geheimen onthult. In het boek schrijft hij ook dat hij tijdens zijn militaire dienst in Afghanistan 25 talibanstrijders doodde. “Ik beschouwde hen niet als mensen, maar als schaakstukken die van het bord gehaald moesten worden”, aldus Harry.

Het Britse leger noemt deze uitspraken van Harry gevaarlijk en onverstandig. Zo zou hij mensen die hem kwaad wensen, kunnen opjutten of motiveren om hem proberen te vermoorden. “Ook stelt hij het voor alsof het Britse leger zijn soldaten leert om vijanden als minder dan menselijk te beschouwen. Dat is niet het geval”, verduidelijkt Richard Kemp, ex-bevelhebber van de Britse special forces in Afghanistan. “Zulke uitspraken kunnen ertoe leiden dat sommige mensen een aanslag proberen te plegen op de Britse soldaten, waar ook ter wereld” stelt Kemp.

Opmerkelijk is dat niet alleen het Britse leger stevig uithaalt, maar ook de taliban keuren de uitspraken van Harry af. “Dat waren geen schaakstukken, dat waren mensen”, reageert Anas Haqqani, een vooraanstaande talibanleider. “Ze hadden families die wachtten op hun terugkeer”, klinkt het. “Maar goed, tussen de moordenaars van Afghanen hebben niet velen het fatsoen om hun geweten te laten spreken en hun oorlogsmisdaden te bekennen”, besluit Haqqani.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws