Maaike Cafmeyer openhartig over zaak Bart De Pauw: "Ik weet nu dat het niet zo is" Nieuws
Nieuws

Maaike Cafmeyer openhartig over zaak Bart De Pauw: "Ik weet nu dat het niet zo is"

Maaike Cafmeyer openhartig over zaak Bart De Pauw: "Ik weet nu dat het niet zo is"

Maaike Cafmeyer krijgt vaak de kritiek waarom ze niet vroeger aan de alarmbel heeft getrokken over het gedrag van Bart De Pauw. In Goed Gevoel bijt de 50-jarige actrice van zich af.

“Ik krijg soms de kritiek dat ik me toch vroeger had kunnen uitspreken, maar dat is het nu net: jonge vrouwen durven zich niet uit te spreken over machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag, uit angst om niet geloofd te worden en nooit meer aan werk te raken. Ik ben ouder moeten worden om mijn stem te kunnen laten gelden", vertelt Maaike.

"Ik ben noch een activiste, noch een heldin, noch een mannenhaatster", vervolgt ze. "Ik spreek me uit tegen onrecht en ik pleit voor verandering. Gaandeweg heb ik helaas geleerd dat verandering veel stront met zich meebrengt en – hoewel ik de verwondering in het leven zal blijven opzoeken – ben ik mijn naïviteit grotendeels kwijtgeraakt."

Het heeft voor Maaike naar eigen zeggen heel wat veranderd. "Vroeger dacht ik dat alle mensen in wezen goed waren. Ik weet nu dat dat niet zo is. Dat klinkt misschien bitter, maar dat is het niet. Dankzij dat besef kan ik me vandaag zoveel beter wapenen in het leven.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws