Maaike Cafmeyer doet boekje open over de zaak rond Bart De Pauw: "Écht bang om dood te gaan" Nieuws
Nieuws

Maaike Cafmeyer doet boekje open over de zaak rond Bart De Pauw: "Écht bang om dood te gaan"

Maaike Cafmeyer doet boekje open over de zaak rond Bart De Pauw: "Écht bang om dood te gaan"

Maaike Cafmeyer laat in een nieuw interview weten dat ze mentaal erg hard heeft afgezien. Zo vertelt ze meer over de publieke opinie én onthult ze dat de feiten an sich niet het ergste was waar ze mee geconfronteerd werd.

Maaike Cafmeyer beschuldigde Bart De Pauw van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Nog andere vrouwen klaagden over hem en uiteindelijk kwam er een rechtszaak van. Wat Cafmeyer niet verwachtte, is dat ze bakken kritiek over zich heen ging krijgen. “Voor een kar stront die over je wordt uitgekieperd ben je nóóit klaar”, bekent ze aan Humo.

De actrice geeft toe dat ze compleet weerloos was. “‘Je bent een bekende actrice’, zeiden mensen dan, ‘Je had toch iets kunnen zeggen?’ Maar dat is de grote gemene deler van het slachtofferschap: de onmogelijkheid om erover te praten”, bekent ze. Mensen begrepen gewoon niet dat ze er niet over kon praten. “De mate van onmacht die je voelt is recht evenredig met de macht van de persoon die voor je staat”, legt Maaike uit.

De kritiek die ze kreeg hakte er dan ook hard in. “Het was verschrikkelijk. Ik had het gevoel dat het nooit meer goed zou komen”, geeft ze toe. “Eigenlijk deed al dat bashen me nog méér pijn dan de pijn van de feiten an sich. Het enige wat ik nog dacht, was: ‘Hopelijk wordt dit niet mijn dood’”, aldus Cafmeyer. “Ik was écht bang om dood te gaan. Er was een moment dat ik hier niet meer wilde zijn”, besluit ze.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws