ShowbizzTime

Loting halve finales zijn bekend: op deze dag verdedigt Gustaph ons land op het Songfestival

Gustaph
I Foto: VRT I
door Redactie

Enkele weken geleden kwam Gustaph als winnaar uit de bus om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Nu raakte ook bekend op welke dag hij zal aantreden in de halve finale.

Op zaterdag 13 mei vindt de finale van het Eurovisiesongfestival plaats in Liverpool. Die wordt traditiegetrouw voorafgegaan door twee halve finales. De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 9 mei en de tweede op donderdag 11 mei. Op dinsdagavond 31 januari werd de loting bekendgemaakt voor die halve finales.

Zo treedt Gustaph met zijn song ‘Because of you’ op tijdens de tweede halve finale, op donderdag 11 mei. Hij neemt het op tegen vijftien andere landen, waaronder Armenië, Australië, Cyprus, Denemarken, Griekenland, Oostenrijk, San Marina en Polen. “Ik ben heel blij met deze loting”, vertelt Gustaph in Het Laatste Nieuws.

De tien beste artiesten van elke halve finale gaan door naar de grote finale op zaterdag 13 mei. Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, is rechtsreeks geplaatst voor de finale. Ook Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, de zogenoemde ‘big five’, staan al in de finale.

Laatste nieuws