Leen Dendievel reageert fel op uitspraak van Tom Hanks: "Jammer!" Nieuws
Nieuws

Leen Dendievel reageert fel op uitspraak van Tom Hanks: "Jammer!"

Leen Dendievel reageert fel op uitspraak van Tom Hanks: "Jammer!"

Hoewel Tom Hanks zelf ooit een homoseksuele man speelde in de film 'Philadelphia', zegt de acteur nu die rollen beter niet door hetero's gespeeld worden. Actrice Leen Dendievel is het daar helemaal mee oneens.

Tom Hanks won ooit zijn een Oscar voor beste acteur in de film 'Philadelphia'. Daarin speelde hij een homoseksuele man die besmet was met hiv. Toch vindt de 65-jarige acteur dat dat nu niet meer zou mogen.

“Tegenwoordig zou je geen heteroman meer voor zo’n rol moeten casten. De boodschap van ‘Philadelphia’ was ‘wees niet bang’. Een van de redenen waarom mensen niet bang waren voor die film is omdat ik een homo speelde”, zegt Hanks in een interview in The New York Times Magazine. “Maar dat punt zijn we nu voorbij, mensen zouden het nu niet meer accepteren als er géén homoseksuele man voor deze rol geselecteerd wordt. Omdat het niet authentiek is,” aldus de filmster.

Daarmee is actrice Leen Dendievel, die drie jaar lang transgender Laat speelde in 'Thuis', het helemaal oneens. Dat laat ze weten in haar Instagram Stories. "Beste Tom, ik ben grote (dit woord dekt zelfs de lading niet) fan, alleen ben ik hiermee niet akkoord", staat er te lezen.

"Is het juist niet mooi als iedereen gewoon iedereen kan spelen? Laat ons streven naar die normaliteit. Anders kan een homo dus alleen iemand spelen die op mannen valt? Spijtig! Of een transpersoon alleen een transpersoon spelen? Spijtig! Ik zou een transpersooon graag in de rol van beenhouwer, advocaat of moeder/vader willen zijn", besluit ze.

Leen Dendievel reageert fel op uitspraak van Tom Hanks: "Jammer!"
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws