Leen Dendievel zwaar aangedaan door overlijden: "Het is een trauma" Nieuws
Nieuws

Leen Dendievel zwaar aangedaan door overlijden: "Het is een trauma"

Leen Dendievel zwaar aangedaan door overlijden: "Het is een trauma"

Leen Dendievel maakte enkele jaren geleden via het boek 'Asem' bekend dat ze paniekaanvallen heeft. Dankzij de steun van een psycholoog weet ze hoe die ontstaan zijn.

"Daar heb ik gaandeweg ontdekt dat ik de dood van mijn vader, bijna twintig jaar geleden, nog niet verwerkt heb", vertelt Leen in Dag Allemaal. “Ik was 19 toen hij stierf. Oud genoeg om het te beseffen, te jong om hem volledig te kennen. Het heeft veertien jaar geduurd om in rouw te gaan."

"Vlak na de begrafenis ging ik terug naar school en lag mijn focus op mijn examens", gaat Leen verder. "Daarna ben ik alleen gaan wonen, deed ik audities, bouwde ik een sociaal leven op en leerde ik lief te hebben en verdriet te ervaren. Ik zat in een rollercoaster van zaken en ik vergat om stil te staan. Ik ben nooit door een rouwperiode gegaan. De dood van mijn vader is een trauma dat ik te lang heb laten liggen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws