Kürt Rogiers furieus door wat hij te horen krijgt: "Triestig!" Nieuws
Nieuws

Kürt Rogiers furieus door wat hij te horen krijgt: "Triestig!"

Kürt Rogiers furieus door wat hij te horen krijgt: "Triestig!"

Kürt Rogiers heeft zich zopas erg kwaad gemaakt op Instagram. Hij is niet te spreken over een beslissing die onze Rode Duivels zonet gemaakt hebben.

Op zondag 20 november is het WK voetbal van start gegaan in Qatar. Daar is nu een hele heisa ontstaan rond de kleurrijke 'OneLove'-aanvoerdersband, die staat voor inclusie en diversiteit. Die zou namelijk door verschillende landen, waaronder België, gedragen worden als statement tegen Qatar. Qatar wordt al jaren bekritiseerd voor inbreuken op de mensenrechten.

Maar nu hebben onze Rode Duivels toch beslist om de 'OneLove'-band niet te dragen. Net zoals buurlanden Nederland en Frankrijk zwichten onze ze onder de druk van de FIFA. Zo dreigde de FIFA ermee om gele kaarten uit de delen aan de aanvoerders die de band toch zouden dragen.

“We zijn gefrustreerd door de beslissing van de FIFA, maar we kunnen onze spelers niet in posities brengen waarin ze sportieve sancties kunnen krijgen", klinkt het in een persmededeling. Maar dat nieuws is nu in het verkeerde keelgat geschoten bij velen.

Triestig

Onder andere Riadh Bahri en Kürt Rogiers uiten hun ongenoegen op Instagram. "Triestig!", schrijven ze bij het nieuws. Ze vinden het onbegrijpelijk dat deze beslissing er nu komt nadat er afgelopen weekend nog verschillende mensen om het leven kwamen bij een schietpartij in een LGBTQ+-nachtclub in Colorado.

Bron: Instagram Stories
Bron: Instagram Stories
Bron: Instagram Stories
Bron: Instagram Stories

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws