Kroonprinses Elisabeth zorgt voor grote verbazing: "Hoe doet ze dat?" Nieuws
Nieuws

Kroonprinses Elisabeth zorgt voor grote verbazing: "Hoe doet ze dat?"

Kroonprinses Elisabeth zorgt voor grote verbazing: "Hoe doet ze dat?"

Kroonprinses Elisabeth heeft tijdens haar reis naar Egypte, samen met haar moeder koningin Mathilde, indruk gemaakt op de Belgische pers. Ook de Vlamingen trokken grote ogen.

Elisabeth excelleerde namelijk in het Nederlands. Waar haar eigen ouders het niet zo makkelijk hebben met het Nederlands is dat voor Elisabeth geen probleem. Ze sprak zeer vlot tijdens een kort interview met de pers.

De korte statements van Elisabeth in het Nederlands waren tot dusver voorbereid. "Nu ging het echt om spreektaal", legt royaltykenner Wim Dehandschutter uit in TV-Familie. "Elisabeth moest antwoorden op onze vragen. Oké, we moesten die op voorhand indienen bij het koninklijk paleis. Ze kon zich dus enigszins voorbereiden, maar we hebben ook bijvragen gesteld. En die moest de kroonprinses uit de losse pols beantwoorden.”

Elisabeth ging naar een Nederlandstalige school, maar dat is intussen al 4,5 jaar geleden. Het is daarom toch opvallend dat ze nog steeds zo vlot Nederlands spreekt. “Je kan je zeker afvragen hoe ze de taal nu onderhoudt. Sinds september 2018, nu al vierenhalf jaar, vertoeft Elisabeth vooral in een Engelstalige omgeving. Eerst in Wales en na een jaar in het leger nu in Oxford. Ze heeft dus maar weinig gelegenheid om Nederlands te spreken", weet Dehandschutter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws