Kroonprinses Elisabeth neemt belangrijke beslissing: "Ik ga het doen" Nieuws
Nieuws

Kroonprinses Elisabeth neemt belangrijke beslissing: "Ik ga het doen"

Kroonprinses Elisabeth neemt belangrijke beslissing: "Ik ga het doen"

Kroonprinses Elisabeth heeft haar eerste officiële werkreis in Egypte achter de rug. Het Laatste Nieuws kon haar strikken voor een interview.

Interviews geeft de kroonprinses uiteraard slechts zelden. Elisabeth had zich alvast goed voorbereid op die reis naar Egypte. "Ik heb veel romans gelezen. En boeken over de geschiedenis, cultuur en politiek van Egypte", vertelt ze. "Alles wat je leest, komt hier tot leven. Je ziet het in het echt. Dat is nog helemaal anders."

Koningin Mathilde, de moeder van Elisabeth, deed als jonge vrouw vrijwilligerswerk in onder meer de sloppenwijken van in Caïro. Dat is iets wat Elisabeth ook doet. "Ik doe al mijn leven lang vrijwilligerswerk", legt ze uit.

"Het was zelfs onderdeel van mijn middelbare studies in Wales: we moesten ons inzetten voor de inwoners van het dorp. Ik gaf onder meer zwemles aan kleine kinderen. Ik ben van plan vrijwilligerswerk te blijven doen, in België en daarbuiten. Het is belangrijk de levens van mensen in een andere situatie dan de onze te zien", klinkt het bij Elisabeth.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws