Kogel is door de kerk: koning Filip en koningin Mathilde nemen drastisch besluit over kroning van koning Charles Nieuws
Nieuws

Kogel is door de kerk: koning Filip en koningin Mathilde nemen drastisch besluit over kroning van koning Charles

Kogel is door de kerk: koning Filip en koningin Mathilde nemen drastisch besluit over kroning van koning Charles

Enkele weken geleden raakte het nieuws bekend dat koning Filip en koningin Mathilde uitgenodigd waren voor de kroning van koning Charles op zaterdag 6 mei in Londen. Nu heeft het paleis ook eindelijk laten weten of de twee aanwezig zullen zijn op die bijzondere dag.

Op zaterdag 6 mei is het eindelijk zover, dan wordt Charles III gekroond tot koning van het Verenigd Koninkrijk. Die kroning zal er een pak anders uitzien dan die van zijn moeder, koningin Elizabeth, in 1953. Zo zal de plechtigheid minder lang duren, soberder zijn en slechts 2.000 gasten verwelkomen. Bij de Queen waren dat er destijds nog 8.000.

Onder die genodigden zaten ook enkele verassende namen. Zo heeft koning Charles III, in tegenstelling tot zijn moeder, ook internationale royals geïnviteerd voor zijn kroning. Eerder bevestigden onze noorderburen, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, dat ze de kroning zullen bijwonen.

Groot nieuws

Ons koningshuis liet daarentegen op zich wachten. Maar nu heeft het paleis toch groot nieuws aan te kondigen. Zo is zopas bevestigd dat ook koning Filip en koningin Mathilde aanwezig zullen zijn op de kroning van koning Charles op zaterdag 6 mei.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws