Koning Charles hakt knoop door en maakt einde aan jarenlange kersttraditie van koningin Elizabeth Nieuws
Nieuws

Koning Charles hakt knoop door en maakt einde aan jarenlange kersttraditie van koningin Elizabeth

Koning Charles hakt knoop door en maakt einde aan jarenlange kersttraditie van koningin Elizabeth

Koning Charles viert dit jaar voor de eerste keer kerst als vorst, maar wel zonder zijn moeder Elizabeth. De voormalige koningin overleed eerder dit jaar en daardoor moet Charles nu ook voor de eerste keer een kersttoespraak houden.

Op 8 september moest de wereld afscheid nemen van Queen Elizabeth. Dit grote verlies betekende ook dat Charles de nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk werd. Een van de taken als vorst is ook een kerstboodschap de wereld insturen, maar dat doet hij nu wel volledig anders dan de voormalige koningin.

Charles houdt namelijk zijn eerste kersttoespraak in St. Georges Chapel. Dat is de huiskapel van de Britse monarch in Windsor Castle en Charles’ moeder is daar ook begraven. Dat Charles deze locatie kiest voor zijn kersttoespraak is opmerkelijk, want zo doorbreekt hij de decennialange traditie van Elizabeth.

In de kerstboodschappen van Elizabeth was de voormalige koningin vaak te zien al zittend op een stoel en waren er veel foto’s van haar familie te zien op de achtergrond. Charles, daarentegen, staat voor een kerstboom. Wat de vorst juist zal zeggen in zijn toespraak is nog niet bekend, maar er wordt wel verwacht dat hij het zal hebben over het overlijden van zijn moeder. De toespraak wordt morgen uitgezonden.

Bron: Photonews
Bron: Photonews

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws