Het gaat niet goed met de gezondheid van koning Filip: dit zeggen de dokters Nieuws
Nieuws

Het gaat niet goed met de gezondheid van koning Filip: dit zeggen de dokters

Het gaat niet goed met de gezondheid van koning Filip: dit zeggen de dokters

Vorige week raakte bekend dat koning Filip (63) gewond is geraakt tijdens het kitesurfen. De pijn moet zo erg geweest zijn, dat hij eraan dacht om zijn werkreis naar Frans-Guyana af te zeggen. Intussen raakte ook meer nieuws bekend over zijn toestand en het ongeval.

Vorige week woonde koning Filip samen met zijn oudste zoon Gabriël de lancering van de nieuwe ruimtesonde Juice bij in Frans-Guyana. Maar het heeft geen haar gescheeld of onze koning kon niet bij die lancering zijn. Zo kwam hij twee weken geleden zwaar ten val tijdens het kitesurfen.

Tijdens zijn werkreis in Frans-Guyana was het heel wat mensen al opgevallen dat onze vorst er ongemakkelijk bijliep. Hij tastte meermaals aan zijn onderbuik en legde zijn hand herhaaldelijk op zijn rechterzij. De Franstalige nieuwswebsite Sudinfo kwam er toen al achter dat hij gevallen was tijdens het kitesurfen, maar nu heeft de website nog meer details gegeven over zijn toestand en het ongeval.

Ondraaglijke pijn

Zo is het ongeval gebeurd in Spanje. Koning Filip en zijn gezin waren daar twee weken geleden samen met enkele vrienden om een deel van de bedevaartsroute naar Compostela te wandelen, maar onze vorst ging er dus ook kitesurfen. Helaas kreeg hij in volle actie een mast tegen zijn lichaam. Volgens de dokters liep hij daarbij drie gebroken ribben op. Volgens Sudinfo was de pijn soms ondraaglijk, maar wilde de koning absoluut naar Frans-Guyana afreizen. "Hij overwon zijn pijn en de lange vlieguren om aanwezig te zijn", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws