Herman Brusselmans doet straffe onthulling over zoontje Roman: "Wilden hem eerst die naam geven" Nieuws
Nieuws

Herman Brusselmans doet straffe onthulling over zoontje Roman: "Wilden hem eerst die naam geven"

Herman Brusselmans doet straffe onthulling over zoontje Roman: "Wilden hem eerst die naam geven"

De 65-jarige schrijver Herman Brusselmans is vorige week voor het eerst papa geworden. Samen met zijn 34 jaar jongere vriendin Lena kreeg hij een zoontje, Roman. In Humo onthult de schrijver nu ook waarom ze voor de naam Roman kozen.

Herman Brusselmans heeft er nooit een geheim van gemaakt hoe hij zijn zoontje zou heten. Zo vertelde hij al enkele maanden geleden al dat zijn zoontje de naam Roman zou krijgen. "Waarom zou je zulke dingen niet zeggen? Ik vind het bullshit dat je dat niet bekendmaakt”, vertelde de auteur daar toen over in Het Laatste Nieuws.

Maar blijkbaar hebben de schrijver en zijn Nederlandse vriendin lang getwijfeld over de naam. Dat onthult hij in Humo. "Aanvankelijk hebben Lena en ik nog even overwogen om hem, half grappend, een typisch Hollandse naam te geven - Henk, Sjoerd, Joop - maar dat plan hebben we laten varen", aldus de schrijver.

"Op den duur begonnen we van alles te verzinnen, tot en met Nabuko Donosor, totdat Lena op een keer een lijst terugvond met de namen van haar klasgenootjes op de lagere school", vervolgt hij. Daar stond een Roman tussen. "Volgens haar een tof ventje", aldus Herman. "We wisten meteen dat het bingo was, ook al omdat er een 'man' in zit, net als in Brusselmans: dat wilde ik sowieso al. En als je moet kiezen tussen Roman of Manfred, is de keuze snel gemaakt, natuurlijk", besluit de schrijver.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws