Zal de kroning van Charles kunnen plaatsvinden? Assistenten maken zich plots grote zorgen om koning Nieuws
Nieuws

Zal de kroning van Charles kunnen plaatsvinden? Assistenten maken zich plots grote zorgen om koning

Zal de kroning van Charles kunnen plaatsvinden? Assistenten maken zich plots grote zorgen om koning

Op 6 mei wordt Charles gekroond tot koning. Maar de assistenten van de Britse koning maken zich nu grote zorgen over de koning, meer bepaald over het koningsgewaad dat Charles moet dragen op de dag van zijn kroning.

De kroning van koning Charles nadert met rasse schreden. Inmiddels heeft de koning al een repetitie van zijn grote dag achter de rug in Buckingham Palace. Daar werd namelijk een levensgroot model van Westminster Abbey, waar de echte kroning zal plaatsvinden op 6 mei, nagebouwd.

Maar tijdens die repetities werd al snel duidelijk dat Charles moeilijkheden ondervond met de enorme mantel die hij moet dragen van zijn moeder, koningin Elizabeth. Zo zou hij meermaals geklaagd hebben over hoe zwaar de mantel is. Zijn assistenten vrezen dan ook dat Charles zal struikelen met het gewaad tijdens zijn wandeling naar de troon.

De mantel, die wijlen koningin Elizabeth droeg tijdens haar kroning in 1953, zou minstens 7 kilogram wegen en een cape hebben van 5 meter, al heeft Charles wel een eigen versie. Volgens de Britse media zou er ook een noodhelling gebouwd zijn waar Charles zijn gewaad over kan laten glijden, zodat hij de trap niet moet nemen. Een woordvoerder van het paleis liet echter weten dat die noodhelling al vanaf het begin deel uitmaakt van het ontwerp en niet ontworpen is uit angst dat Charles zou struikelen met zijn mantel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws