ShowbizzTime

Gert Verhulst gaat zwaar uit de bocht: "Dit heeft hij gedaan"

Gert Verhulst
I Foto: SBS I
door Redactie

Een tijd geleden zat Marnix Peeters in ‘De Tafel van vier’, het praatprogramma van Gert Verhulst. De 57-jarige schrijver houdt er echter een bijzonder slecht gevoel aan over.

Marnix kwam tendensen in het boekenvak toelichten. “Maar”, schrijft hij in De Morgen, “Gert vergat het thema waar ik het over zou hebben aan te snijden, en dus zat ik er een beetje voor spek en bonen bij. Ik denk dat het zijn bedoeling was, ofwel interesseerde het hem écht niet. Gert is zeer oprecht in zijn ongeïnteresseerdheid.”

“Ze spreekt uit zijn blik, zijn taal, zijn houding. Na de uitzending gaf hij mij zichtbaar geen hand, alvorens in de donkere doeken van het decor te verdwijnen”, klinkt het nog.

In Dag Allemaal zegt Marnix ook over Gert: “Ik vind het wel raar dat iemand zijn werk duidelijk niet voorbereidt, de titel van een boek niet kan uitspreken, niet weet wie Beëlzebub is, zich laatdunkend uitlaat over lezen, vergeet het te hebben over het afgesproken thema, en totaal niet geïnteresseerd is in wat de vier mensen aan zijn tafel daar komen doen. Dan denk ik: stop met rommelpraatshows uit te zenden, Vlaanderen verdient beter.”

Laatste nieuws