Frank Deboosere deelt droevig nieuws na zijn ontslag: "Allebei al een tijd zwaar ziek" Nieuws
Nieuws

Frank Deboosere deelt droevig nieuws na zijn ontslag: "Allebei al een tijd zwaar ziek"

Frank Deboosere deelt droevig nieuws na zijn ontslag: "Allebei al een tijd zwaar ziek"

Op maandagavond 20 maart konden we Frank Deboosere (64) voor de laatste keer aan het werk zien als weerman bij de VRT. Dat werd een erg emotioneel afscheid. Zo kreeg hij minutenlang een daverend applaus van zijn collega's. In Het Laatste Nieuws blikt Frank nu terug op zijn periode als weerman, en die was niet altijd even makkelijk.

Na 36 jaar en meer dan 100.000 weerberichten heeft weerman Frank Deboosere afscheid genomen van de openbare omroep. Hoewel hij dat altijd met de grote glimlach deed, beleefde hij ook erg moeilijke momenten tijdens zijn periode als weerman. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zo moesten hij en Sabine Hagedoren eind juli 2016 allebei afscheid nemen van een geliefde. Toch bleef het weerbericht gewoon doorgaan. "Sabine en ik hebben allebei op een paar dagen tijd afscheid moeten nemen van een geliefde; zij van haar man, ik van mijn zus. Ze waren allebei al een tijd zwaar ziek, en Sabine en ik wisten dat van elkaar. En toch is er elke dag een weerbericht geweest", vertelt Frank.

"Dat was heel heavy, maar het leven ging door", vervolgt hij. Meer dan twintig jaar hebben ze het weerbericht met twee gedaan, en nooit is er één dag geen weerbericht geweest. "Soms waren we allebei ziek, en dan stond de minst zieke op de set. Lange vakanties zaten er ook niet in. Mijn langste vakantie in die 36 jaar heeft twee weken geduurd. We hebben veel voor de job en voor elkaar gedaan", besluit de weerman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws