'Familie'-actrice Janine Bischops doet trieste onthulling: "Euthanasiepapieren in orde" Nieuws
Nieuws

'Familie'-actrice Janine Bischops doet trieste onthulling: "Euthanasiepapieren in orde"

'Familie'-actrice Janine Bischops doet trieste onthulling: "Euthanasiepapieren in orde"

Janine Bischops (81) is momenteel samen met goede vriend Hugo Sigal (75) te zien in ‘#LikeMe’. Daarin wordt steeds duidelijker dat haar personage alzheimer heeft. Ook in het echte leven werd Bischops al meermaals geconfronteerd met de ziekte. Daarom heeft ze nu een drastisch besluit genomen.

Janine Bischops speelt in ‘#LikeMe’ de rol van Titin, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Hugo Sigal vertolkt haar lief in de populaire reeks. Tijdens die opnames leefde Nicole Josy nog. Ze was zelfs altijd aanwezig op de set. “Dat Nicole er bij elke opname bij was, maakte het er voor Hugo niet makkelijker op", vertelt '#LikeMe'-bedenker en -scenarist Thomas Van Goethem in Dag Allemaal.

Ook voor Janine Bischops, een van de beste vriendinnen van Nicole en Hugo, was het niet makkelijk om die rol te spelen. "Ik ben blij dat ik deze rol heb mogen spelen. Het was wel heftig, en niet alleen door Nicole. Ik ben zelf ook al de 80 voorbij, en dat speelt soms wel in m’n hoofd", aldus Janine.

Niet alleen Nicole, maar ook haar beste vriendin Lisette, is dement en zit in een home. "Zij herkent zelfs haar man en kinderen niet meer. Dat is bijzonder hard. En dan Nicole ... Ik heb al tegen mijn kinderen gezegd dat het voor mij dan niet meer hoeft", bekent Janine. "Ik ben dan ook volop bezig om mijn euthanasiepapieren in orde te brengen", onthult de actrice. "Misschien ben ik nog 20 jaar goed, maar ik wil gerust zijn", besluit Bischops.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws