Eric Goossens over eerste draaidag bij 'Thuis': "Dat zorgde voor een begrafenisstemming" Nieuws
Nieuws

Eric Goossens over eerste draaidag bij 'Thuis': "Dat zorgde voor een begrafenisstemming"

Eric Goossens over eerste draaidag bij 'Thuis': "Dat zorgde voor een begrafenisstemming"

Deze week maakten we kennis met Alexander in 'Thuis', een oude studiegenoot van Tom en Peter. Die rol wordt vertolkt door Erik Goossens, die 20 jaar geleden nog Peter Van den Bossche speelde in 'Familie'. In Dag Allemaal vertelt hij onder andere over zijn eerste dag, die niet echt liep zoals hij gehoopt had.

“Ik was gecharmeerd toen de makers van ‘Thuis' me belden, maar niet echt verrast”, vertelt Erik. “Ik was immers eerder al eens gecontacteerd geweest voor een gastrol en had mijn interesse laten blijken. Maar de timing kwam me toen niet uit. Nu wel. Een kans die ik niet mocht laten liggen. Deze rol voelt als thuiskomen, want ik ben destijds begonnen bij de VRT."

Toch verliep zijn eerste draaidag niet helemaal zoals gepland. "Mijn eerste opnamedag verliep vrij verrassend, want er hing toen een bedrukte begrafenisstemming. Al had ik daar geen schuld aan."

"Ik had net mijn eerste scène ingeblikt, toen iedereen werd samengeroepen en het nieuws kreeg, dat de VRT een besparingsplan op tafel had gelegd. Daarin stond onder andere ook dat ‘Thuis' zou worden uitbesteed aan een extern productiehuis en dat zorgde voor consternatie, onzekerheid en onrust. Die dag werd er natuurlijk niks meer opgenomen. Ik vond de situatie wel vervelend, maar kon er niks aan verhelpen.”

Domper

“Het was een serieuze domper, want ik had wel uitgekeken naar mijn debuut", gaat hij verder. "Al voelde ik me ook wel gerustgesteld. Ik was die ochtend zenuwachtig op de set verschenen, maar voelde vanaf de eerste seconde dat ik in een waanzinnig goed draaiende machine terecht was gekomen. Ik werd super vriendelijk ontvangen. Door iedereen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws