Dieter Coppens reageert voor het eerst op kritiek op 'Down the road': "Kort door de bocht" Nieuws
Nieuws

Dieter Coppens reageert voor het eerst op kritiek op 'Down the road': "Kort door de bocht"

Dieter Coppens reageert voor het eerst op kritiek op 'Down the road': "Kort door de bocht"

William Boeva heeft zich negatief uitgelaten over programma’s zoals ‘Down the road’. De komiek, die zelf een beperking heeft, vindt het niet kunnen hoe personen met een beperking in beeld gebracht worden. 'Down the road'-presentator Dieter Coppens reageert nu voor het eerst de kritiek.

"Ik vind de kritiek op 'Down the road' jammer, omdat ik me als televisiemaker en als mens enorm engageer voor dat programma", vertelt Coppens aan VRT NWS. "Maar ik heb begrip voor wat William schrijft, en ik voel zijn frustratie wel ergens", aldus Dieter.

"Maar wat William specifiek schrijft over 'Down the road', vind ik wat kort door de bocht. De jongeren in 'Down the road' zijn puur en echt. En net die authenticiteit spat van het scherm: iets wat veel mensen ontroert, en daar is niets mis mee."

"Voor jongeren is onze reis een kickstart om hun leven daarna meer zelfstandig te leiden, met nieuwe vriendschappen die voortkomen uit het programma. Voor sommige reisgenoten is 'Down the road' ook de start van andere media-opdrachten."

Kan altijd beter

"Als televisiemaker kan je soms niet meer dan een voorzet geven, richting een wereld met meer inclusie en verbinding. We doen bij de VRT enorm ons best, al kan het altijd beter. Er is nog veel werk aan de winkel, maar we maken 'Down the road' met de juiste bedoeling, en ik geloof oprecht dat er voor een grote groep mensen een drempel is verlaagd dankzij ons programma", besluit Coppens.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws