Dieter Coppens bijt van zich af na felle kritiek op 'Down the road' Nieuws
Nieuws

Dieter Coppens bijt van zich af na felle kritiek op 'Down the road'

Dieter Coppens bijt van zich af na felle kritiek op 'Down the road'

De eerste aflevering van 'Down the road' zorgde gisteren meteen voor heel wat emoties bij de kijkers. Opnieuw kregen we prachtige televisie te zien, maar er komt ook kritiek op het programma. Sommigen vinden namelijk dat 'Down the road' een te mooi beeld schetst van het syndroom van Down. Nu reageert Dieter Coppens voor het eerst op die kritiek.

"Ik begrijp die kritiek wel", vertelt Dieter Coppens in Dag Allemaal. "Een moeder kwam eens naar mij en zei: ‘Mijn dochter heeft down en die kan níets!’ Iedereen is anders, ook als je down hebt, zijn er veel gradaties. Wat wij brengen is écht, we gaan niets uit de weg", aldus Dieter Coppens.

"Maar dit programma is in het leven geroepen om te tonen wat zij wél kunnen, dat ze ook veel positieve eigenschappen hebben", gaat hij verder. "Er zijn geen puurdere mensen. Maar ze moeten wel door een selectie raken. Uiteraard. Dat is een heel vies woord, maar de selectie is er wel, omdat je niemand wilt meepakken die het fysiek of emotioneel niet aankan. We maken nu eenmaal een feelgoodprogramma. Maar we tonen ook de moeilijkheden. De blokkages, de koppigheid ... Alleen niet in de extreme vorm. Je kan niet ineens alles aanpakken, ik denk dat we op deze manier toch ons steentje bijdragen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws