ShowbizzTime

David Dehenauw zwijgt niet langer over verplicht pensioen van Frank Deboosere: "Ook ik"

David Dehenauw
I Foto: Photonews I
door Redactie

Frank Deboosere neemt afscheid als weerman. Hij is een weericoon geworden en ook David Dehenauw, zijn collega bij VTM, spreekt met niets dan lof en respect over Deboosere.

“Ik heb Frank voor de eerste keer ontmoet in de weerkamer van het KMI”, vertelt David aan HLN. “Ik was daar toen als beginnend operationeel meteoroloog werkzaam. Het was toen 1998 en we waren beiden een flink stuk jonger. Ik zag meteen de passie voor het weer bij Frank en de enorme belangstelling voor wetenschappen.”

Het zal wennen zijn dat Frank niet meer het weer presenteert. “Iedereen, ook ik, is gewoon geworden om Frank op televisie te zien. En dan plots van de ene op de andere dag stopt het. Dat doet een beetje raar. Dat zal toch vreemd aanvoelen”, weet David.

David kan het erg goed vinden met zijn collega. “Ik heb de eer om Frank vrij goed te kennen als mens. Ook al zijn onze agenda’s zodanig druk dat we bijna de tijd niet hebben om elkaar te zien. Het gebeurt echter wel eens dat er wordt getelefoneerd, zeker bij rampen of de overstromingen in de Ardennen. Ook als er soms zware kritiek was, hadden we steun aan elkaar.

Laatste nieuws