"Daaraan is Queen Elizabeth II gestorven" Nieuws
Nieuws

"Daaraan is Queen Elizabeth II gestorven"

"Daaraan is Queen Elizabeth II gestorven"

Queen Elizabeth II overleed op donderdag 8 september in haar kasteel in Schotland. Nu is er ook meer nieuws over de doodsoorzaak van de Britse koningin.

Voorlopig heeft het paleis nog niet gecommuniceerd over de doodsoorzaak van Queen Elizabeth II, maar de Britse dokter Deb Cohen-Jones, die gespecialiseerd is in hart- en vaatziekten, denkt wel te weten waaraan de koningin gestorven is.

De koningin werd begin deze week namelijk gezien met paars-blauwe vlekken op haar handen. “Die blauwe vlekken op haar handen zijn een symptoom van een specifieke ziekte aan de bloedvaten”, aldus de Britse arts. “Het bloed stroomt daarbij niet meer goed door de aderen. Ze krijgen klonters en verslibben. Het zou haar snelle aftakeling zeker kunnen verklaren. We weten bovendien niet hoelang ze daar al last van heeft, want in het openbaar draagt ze doorgaans vaak handschoenen."

Volgens de arts zou de Queen ook gestorven kunnen zijn aan een gebroken hart. In april 2021 moest de koningin namelijk afscheid nemen van haar grote liefde, prins Philip. Het valt op dat het daarna steeds minder goed ging met de koningin. “Het is geen exacte wetenschap, maar het komt wel vaak voor”, aldus Cohen-Jones. “Soms gaat het nu eenmaal meer om het verliezen van je wilskracht dan om het verliezen van je gezondheid.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws