Celien Deloof wil graag mama worden, maar heeft serieus probleem: "Kans op miskraam heel groot" Nieuws
Nieuws

Celien Deloof wil graag mama worden, maar heeft serieus probleem: "Kans op miskraam heel groot"

Celien Deloof wil graag mama worden, maar heeft serieus probleem: "Kans op miskraam heel groot"

Celien Deloof, de dochter van Margriet Hermans, lijdt al 22 jaar aan diabetes. Dat maakt het allesbehalve makkelijk voor haar kinderwens.

Celien wil graag mama worden, maar dat wordt geen evident verhaal. Ze lijdt immers aan diabetes. De zangeres is pas 30 geworden. "Ik zou het liefst voor m’n 35ste mama worden. Maar met m’n diabetes is dat geen evident verhaal. Bij mij moet een zwangerschap heel secuur geregeld en opgevolgd worden", vertelt ze in Dag Allemaal.

"Om zwanger te worden moeten mijn suikerwaarden heel stabiel zijn, anders is de kans op afwijkingen en problemen bij het kind erg groot. Als m’n suiker te hoog staat, heb ik 90 procent kans op een miskraam", geeft Celien aan.

De diabetes brengt wel wat met zich mee. "Ik heb een insulinepomp die aan m’n beha is bevestigd. Die geeft kleine dosissen insuline af die via een katheter in m’n bloed komen. Als ik eet, moet ik wat extra insuline toedienen. Op m’n buik staat een grote dop, ‘mijn champignon’, een sensor die mijn bloedwaarden meet en communiceert met die pomp. Ach, ik ben al 22 jaar diabetespatiënt, ik heb ermee leren leven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws