Birgit Van Mol openhartig: "Die ziekte beheerst ons leven" Nieuws
Nieuws

Birgit Van Mol openhartig: "Die ziekte beheerst ons leven"

Birgit Van Mol openhartig: "Die ziekte beheerst ons leven"

René, de man van Birgit Van Mol, sukkelt al enkele jaren erg met zijn gezondheid. In 2015 werd er longkanker ontdekt en kort daarna ook een ongeneeslijke auto-immuunziekte. In Story vertelt Birgit nu hoe ze daarmee omgaat.

"Als je hoort dat je partner maar vijf procent kans heeft om te overleven, dan zakt de grond onder je voeten weg", aldus Birgit. "Die kanker is een afgesloten hoofdstuk, maar de immuunziekte is nog steeds aanwezig."

"De ene dag voelt René zich goed, de andere dag slecht. De ziekte zit in zijn lichaam, maar beheerst ons leven", gaat ze verder. "Het is een slepende ziekte voor hem maar een slopende voor ons. We leven vooral van dag tot dag en genieten van de kleine dingen."

Veel mensen vragen zich dan ook af hoe Birgit dat volhoudt. "Dan antwoord ik altijd: als je iemand graag ziet, dan doe je dat gewoon. Wat niet wil zeggen dat elke dag makkelijk is. Maar dat moet ook niet. Als alles één roze wolk is, dan zou het leven maar saai zijn. De liefde krijgt trouwens nog meer glans als je samen op de bodem zit omdat je alles gaat appreciëren wat er wel is. René en ik zien mekaar ontzettend graag", besluit het VTM-gezicht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws