Birgit Van Mol onthult zeer verontrustend nieuws over haar ongeneeslijk zieke man René: "Dokters uren bezig" Nieuws
Nieuws

Birgit Van Mol onthult zeer verontrustend nieuws over haar ongeneeslijk zieke man René: "Dokters uren bezig"

Birgit Van Mol onthult zeer verontrustend nieuws over haar ongeneeslijk zieke man René: "Dokters uren bezig"

René, de man van Birgit Van Mol, leeft al zeven jaar met een ongeneeslijke auto-immuunziekte die de vitale organen als het hart en de longen viseert. Dat zorgt voor zeer moeilijke momenten in het gezin.

“Ja. Het is enkele keren heel heftig geweest”, legt Birgit uit. “In de grote vakantie van vorig jaar zijn artsen zeven uur bezig geweest om René hier te houden, en dat is gelukt. Zo gaat het nu al zeven jaar: we leiden een leven waarin we af en toe een ambulance moeten bellen.”

”En natuurlijk vreet dat aan me, maar het intrigerende is dat ik op die heikele momenten net heel rustig word”, verrast Birgit. “Zodra het slecht gaat met René, verander ik in een analytisch wezen dat alleen maar rationeel en pragmatisch is. 'Hoe hoog is je bloeddruk?' 'Krijg je nog adem?' 'De ambulance is er over vijf minuten.”

Rampspoed

“Een mens went aan dingen”, stelt Birgit. “Na zeven jaar kennen we niets anders meer dan die ziekte, en de rampspoed die elke seconde op ons kan vallen. Daardoor raken René en ik niet snel meer in paniek. Gaat het slecht, dan bekijken we het haast zakelijk: moeten we naar de spoedafdeling? Of kunnen we thuisblijven?”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws