Bijzonder pijnlijk: “Daarom moest prins Laurent relatie met Wendy Van Wanten verbreken van Albert” Nieuws
Nieuws

Bijzonder pijnlijk: “Daarom moest prins Laurent relatie met Wendy Van Wanten verbreken van Albert”

Bijzonder pijnlijk: “Daarom moest prins Laurent relatie met Wendy Van Wanten verbreken van Albert”

Vanavond gaat de langverwachte documentairereeks 'Laurent, prins op overschot' van start op Canvas. Daarin wordt onder meer gepraat over de relatie van de prins en zangeres Wendy Van Wanten. En blijkbaar was het koning Albert die hem verplichtte om die relatie te beëindigen.

In de jaren 90 vormden prins Laurent (59) en Wendy Van Wanten (63) een tijdlang een koppel. Maar dat was niet naar de zin van zijn ouders. “Die twee waren echt heel erg verliefd. Drie à vier jaar hebben zij een relatie gehad, maar Albert is naar alle waarschijnlijkheid tussengekomen", vertelt documentairemaker Niels Vandenbussche in ‘Laurent, prins op overschot’.

"Als Laurent bij haar bleef, zou hij zijn dotatie verliezen", aldus Vandenbussche. Hoewel hij erg verliefd was op de zangeres, koos hij toch voor zijn prinselijke titel. "En dat is dan ook weer Laurent, hij kiest voor het geld, voor het aanzien. Die titel - en het geld - is voor hem zo belangrijk. Veel belangrijker dan gelijk wat", aldus de documentairemaker.

Maar de breuk met Wendy Van Wanten liet wel zijn sporen na. "Na zijn relatie met Wendy Van Wanten heeft hij depressies gekend. Hij is opgenomen in de psychiatrie", zegt Vandenbussche. Maar in plaats van een echte behandeling, krijgt hij een slaapkuur. "Tien dagen is hij platgespoten, en dan moest het maar over zijn. Natuurlijk los je zo geen psychische problemen op, terwijl Laurent echt wel psychiatrische hulp had kunnen gebruiken in zijn leven", besluit de documentairemaker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws