Bab Buelens doet pakkende getuigenis over zeldzame aandoening: "Net geen twee maanden in het ziekenhuis" Nieuws
Nieuws

Bab Buelens doet pakkende getuigenis over zeldzame aandoening: "Net geen twee maanden in het ziekenhuis"

Bab Buelens doet pakkende getuigenis over zeldzame aandoening: "Net geen twee maanden in het ziekenhuis"

Bab Buelens steekt het grote litteken op haar buik niet onder stoelen of banken. Ook over haar gezondheid praat ze geregeld. In een nieuw interview met Nina vertelt ze nu meer over haar zeldzame vaataandoening: het notenkrakersyndroom.

Bab Buelens heeft onlangs op Instagram een foto van haar litteken gedeeld op Instagram. Dit weekend pronkt ze ermee op de cover van Nina. In het bijhorende interview onthult ze hoe ze juist aan dat litteken komt. “Vier jaar geleden werd ik mondjesmaat ziek”, begint ze. Zo liep ze een lange tijd rond met verschillende symptomen in de buikzone.

“Er volgden heel wat onderzoeken, en pas in juni 2021, vlak voor mijn huwelijk met Vincent, kwam ik bij de juiste dokters terecht”, aldus Bab. Toen kreeg ze te horen dat ze een aangeboren, zeldzame vaataandoening heeft: het notenkrakersyndroom. “Niet veel later volgde een open buikoperatie, met een litteken van dertig centimeter als resultaat”, biecht ze op.

Een week na de operatie mocht Bab het ziekenhuis verlaten, maar thuis werd ze zieker en zieker. “Een paar dagen later belandde ik ’s nachts weer in het ziekenhuis. Ik kon nog amper ademenen, heel heftig”, geeft ze toe. Toen moest ze opnieuw met spoed onder het mes. “De voorgaande ingreep was niet geslaagd en er waren ernstige complicaties. Er volgde opnieuw een zeer lange operatie”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws