An Swartenbroekx doet vreselijke ontdekking in haar huis in Spanje: "Heel het dorp bijeen gegild" Nieuws
Nieuws

An Swartenbroekx doet vreselijke ontdekking in haar huis in Spanje: "Heel het dorp bijeen gegild"

An Swartenbroekx doet vreselijke ontdekking in haar huis in Spanje: "Heel het dorp bijeen gegild"

An Swartenbroekx maakte onlangs haar droom waar en is samen met haar man Guido naar Andalusië verhuisd. In Story pent ze elke week haar ervaringen neer. Deze week deed ze een vreselijke ontdekking in haar berghok.

"Bij het begin van ons Spaanse avontuur vroeg ik me af of ik op onze berg ook altijd die ‘toerist’ zou blijven? Hoe kon ik mij integreren? Wat zeker helpt, is inkopen doen bij lokale winkeltjes", vertelt An in haar column. "En mensen uit het dorp karweitjes laten uitvoeren waar je zelf niet de knowhow voor hebt. Zo is er de 65-jarige Rafa, klusjesman én tuinman."

"Ik heb groene vingers, maar moet de Spaanse fauna en flora nog leren kennen", gaat ze verder. "Rafa toont hoe ik onze palmbomen moet snoeien en raadt aan om mijn plantenbakken met witte keien af te dekken: zo houden de planten langer water vast. We plukken samen de eerste vijgenoogst." Tot ze een ongewenste gast op bezoek krijgt. "Als ik op blote voeten in ons berghok een immense slang ontdek, gil ik heel Arenas bijeen. Rafa stelt mij gerust: 'Die culebra de escalera (trapslang) is niet giftig.' Voortaan zal ik toch maar schoenen aantrekken …", besluit de actrice.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws