Bab Buelens deelt aangrijpende beelden van groot litteken op haar buik: "17 jaar te laat behandeld" Nieuws
Nieuws

Bab Buelens deelt aangrijpende beelden van groot litteken op haar buik: "17 jaar te laat behandeld"

Bab Buelens deelt aangrijpende beelden van groot litteken op haar buik: "17 jaar te laat behandeld"

De voormalige 'Familie'-actrice Bab Buelens heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze lijdt aan een zeldzame nierziekte. Daardoor moest ze een tijdje geleden ook onder het mes en prijkt er nu een groot litteken op haar buik. Op Instagram vraagt de actrice nu aandacht voor zeldzame ziektes.

"Vandaag is het de dag van de zeldzame ziekte. Ik sensibiliseer omdat er ongeveer 300 miljoen mensen leven met een zeldzame aandoening en ik ben een van hen", steekt Bab Buelens van wal op haar Instagrampagina. De actrice lijdt zelf aan het notenkrakersyndroom, een zeldzame nierziekte.

Daardoor moest Bab Buelens ook een tijdje geleden onder het mes, waardoor ze kampt een groot litteken op haar buik. "Het hebben van een zeldzame aandoening kan je levenslang littekens bezorgen en door het gebrek aan kennis, moeilijkheden veroorzaken bij het stellen van de diagnose. Dat kan ook voor mentale bijwerkingen zorgen", aldus de actrice.

Ook bij Bab heeft het enorm lang geduurd vooraleer ze de diagnose konden stellen. "Ik werd minstens 17 jaar te laat behandeld en velen van ons worden gewoon nooit behandeld", schrijft de actrice. Bab had dan ook nog een bijzondere boodschap voor haar lotgenoten. "Aan iedereen die momenteel aan het worstelen is: ik zie je en ik ben bij je", sluit ze haar bericht af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws