Acteurs van FC De Kampioenen reageren voor het eerst samen na heisa: "Dat zouden ze beter doen in plaats van afleveringen te schrappen" Nieuws
Nieuws

Acteurs van FC De Kampioenen reageren voor het eerst samen na heisa: "Dat zouden ze beter doen in plaats van afleveringen te schrappen"

Acteurs van FC De Kampioenen reageren voor het eerst samen na heisa: "Dat zouden ze beter doen in plaats van afleveringen te schrappen"

De acteurs van 'FC De Kampioenen' hebben voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan rond de reeks. De VRT heeft verschillende afleveringen geschrapt, die ongepast zouden zijn.

Tien hoofdrolspelers reageren nu via een open brief. “We zijn geschrokken van de commotie die in de pers en op sociale media is ontstaan n.a.v. het schrappen van meerdere Kampioenen-afleveringen (en het daarop volgend gratuite misbruik van onze personages in het discours, door politieke partijen en groeperingen)”, luidt de open brief.

De brief is ondertekend door de volgende acteurs: Danni Heylen, Herman Verbruggen, Tuur De Weert, Loes Van Den Heuvel, Jaak Van Assche, An Swartenbroekx, Ben Rottiers, Marijn Devalck, Niels Destadsbader en Ann Tuts.

“We zijn ons ervan bewust dat onze reeks net zoals andere televisieseries gesitueerd en geproduceerd is in een bepaald tijdperk, daarbij gedrenkt in een tijdsgeest die soms kan botsen met opvattingen in onze huidige samenleving”, klinkt het.

Constructieve houding

“Wij geloven dat constructieve duiding bij bepaalde afleveringen zou bijdragen tot een beter begrip en maatschappelijk bewustzijn bij de toeschouwers, een beetje zoals Disney dat ook bij bepaalde van haar filmklassiekers doet.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws