Weerman Frank Duboccage deelt erg somber nieuws: "Ik stop ermee" Celebs
Celebs

Weerman Frank Duboccage deelt erg somber nieuws: "Ik stop ermee"

Weerman Frank Duboccage deelt erg somber nieuws: "Ik stop ermee"

Weerman Frank Duboccage is een van de ambassadeurs van VeloVeilig Vlaanderen. En dat heeft een bijzondere reden. De 49-jarige weerman van VTM werd twee jaar geleden namelijk bijna zelf het slachtoffer van een fataal fietsongeluk. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Inmiddels is het al van september geleden dat weerman Frank Duboccage durfde te fietsen. "Langs het kanaal, of langs de spoorweg, dat zie ik mezelf nog doen. Ver weg van het verkeer. Maar de rest? Neen, da’s gedaan", aldus de weerman.

En dat heeft alles te maken met een vluchtmisdrijf dat hij twee jaar geleden meemaakte. Hij ging samen met enkele vrienden fietsen in de Ardennen toen een witte Renault Megane Break hem bijna van de baan reed. "Plots hoorde ik een wagen met een gigantische snelheid van achter mij komen. Daarna slippende banden. Die wagen is me rakelings gepasseerd, die reed nog minstens honderd kilometer per uur", aldus Duboccage.

Gewoon doorgereden

Blijkbaar was de chauffeur met zijn gsm bezig. "Hij heeft een ruk aan zijn stuur gegeven, is op een ander rijvak terechtgekomen, maar uiteindelijk is die man gewoon doorgereden. Op een haar na ben ik langs achteren aangereden", zegt hij. Gelukkig kwam hij er met de schrik van af, maar sindsdien durft hij wel amper nog te fietsen. "Er was niks gebeurd, ik was niet gewond geraakt, maar ik had zo’n schrik gepakt dat ik niet meer verder durfde. Die zomer heb ik het nog geprobeerd, een aantal keer. Maar ik keek meer achter dan voor me. Toen heb ik gezegd: ik stop ermee."

111 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws