Regisseur Jan Verheyen heeft droevig nieuws te melden: "Twijfel over euthanasie" Celebs
Celebs

Regisseur Jan Verheyen heeft droevig nieuws te melden: "Twijfel over euthanasie"

Regisseur Jan Verheyen heeft droevig nieuws te melden: "Twijfel over euthanasie"

Jan Verheyen mocht in maart 60 kaarsjes uitblazen. Naar aanleiding van die bijzondere gebeurtenis, gaf hij een uitgebreid interview in Dag Allemaal. Maar helaas had de regisseur ook droevig nieuws te melden.

Jan Verheyen vertelt onder meer dat zijn 60ste verjaardag erg confronterend was. "Ik ben een dinosauriër, 60 jaar en nog twee rijen verwijderd van de afgrond", aldus Verheyen. Toch wil hij vooral positief blijven.

"Ik wil zo weinig mogelijk zinnen beginnen met ‘vroeger’ en vooral niet cynisch worden, al is het een gevecht om een percentage naïviteit te behouden", geeft hij eerlijk toe. Ook de generatie voor hem confronteert hem met de tijd. Zo is zijn mama al een tijdje ziek. "Mama heeft alzheimer en zit in een woon-zorgcentrum", vertelt de regisseur.

Euthanasie

Dat heeft hem ook doen nadenken. "Ik ben liberaal en progressief, maar die discussie over euthanasie, daar denk ik nu genuanceerder over", aldus Verheyen. "Voor moeder wordt goed gezorgd, ze zit op haar kamer heel de dag sudoku’s in te vullen en heeft geen pijn. Ik kan niet in haar plaats over haar levenskwaliteit oordelen", vindt de regisseur.

Volgens Jan Verheyen klampen veel mensen zich vast aan de dingen die ze wel nog kunnen, veel meer dan aan wat ze niet meer kunnen. "Hoe kan ik voor haar inschatten waar het moet ophouden?", vraagt hij zich af. "Voor mijzelf is, denk ik nu, fysieke pijn een einde. Ik wil vredig sterven in mijn slaap. En vooral: omringd door liefde. Al besef ik dat dat hooggegrepen is ...", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws