Na opgave in de Giro: Remco Evenepoel krijgt nog meer slecht nieuws te horen van de dokter Celebs
Celebs

Na opgave in de Giro: Remco Evenepoel krijgt nog meer slecht nieuws te horen van de dokter

Na opgave in de Giro: Remco Evenepoel krijgt nog meer slecht nieuws te horen van de dokter

Remco Evenpoel heeft de Ronde van Italië moeten verlaten nadat hij tijdens een routinecontrole positief testte op het coronavirus. De 23-jarige wielrenner liet na zijn tijdritoverwinning ook al weten dat hij zich niet opperbest voelde. Helaas kan die coronabesmetting ook ernstige gevolgen hebben voor zijn hart.

"Ik denk dat ik ziek aan het worden ben", zei Remco Evenepoel zondag tegen zijn moeder Agna na de tijdrit. Helaas kreeg hij gelijk. Enkele uren later testte hij positief op corona. Evenepoel stapte dan ook uit de Giro. En dat was volgens Kris Van der Mieren, dokter van Belgian Cycling, een zeer verstandige beslissing.

"Covid wordt vandaag in de maatschappij gewoon aanvaard en ‘doorgemaakt’ als gelijk welke andere virale infectie. Maar in de sport is dat anders", vertelt Van der Mieren in Het Laatste Nieuws. "Dat komt omdat we van bij de uitbraak van het virus weten dat het een bepaalde voorliefde heeft voor de hartspier en myocarditis (ontsteking van de hartspier red.) kan veroorzaken", legt hij verder uit.

Gevaarlijke bijwerkingen

In het geval van Remco Evenepoel is er sprake van een combinatie van klinische symptomen en een positieve test. "Ja, dat is gewoon ... onverbiddelijk stoppen. Daar kan geen discussie over bestaan", aldus de dokter. Om te voorkomen dat hij nog zieker wordt, zal hij zijn fiets ook een tijd aan de kant moeten laten staan. "De meeste tijd verlies je door snel snel te proberen aan te knopen met topsport", zegt Van der Mieren. Zo zien ze vaak wielrenners die te snel weer op hun fiets kruipen. "Met gevaarlijke bijwerkingen tot gevolg", aldus de dokter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws