Martine Jonckheere neemt drastisch besluit na borstkankerdiagnose: "Voor mij hoeft het niet meer" Celebs
Celebs

Martine Jonckheere neemt drastisch besluit na borstkankerdiagnose: "Voor mij hoeft het niet meer"

Martine Jonckheere neemt drastisch besluit na borstkankerdiagnose: "Voor mij hoeft het niet meer"

Zeventien jaar geleden werd Martine Jonckheere voor het eerst getroffen door borstkanker. Daarvan herstelde ze, maar eind vorig jaar sloeg het noodlot opnieuw toe. Zo kreeg de 66-jarige actrice te horen dat ze opnieuw lijdt aan de ziekte. In Story vertelt Martine nu ook dat ze een zeer drastische beslissing genomen heeft.

Martine Jonckheere had vlak voor de jaarwisseling zeer somber nieuws te melden. Zo werd de actrice voor een tweede keer getroffen door borstkanker. Inmiddels liet ze haar tweede borst ook al verwijderen.

Momenteel kan ze de ziekte onder controle houden met hormoontherapie. Nu heeft ze ook besloten dat er geen borstreconstructie komt. "Bij de amputatie van mijn eerste borst, zeventien jaar geleden, moest er zo diep gesneden worden dat reconstructie onmogelijk was. Bij de tweede zou het kunnen, maar voor mij hoeft het niet meer, ik blijf liever in evenwicht", aldus Martine. Ook voor haar man Filip hoeft zo'n borstreconstructie niet.

Mooiste compliment

"Op zo’n moment voel je hoe diep liefde gaat", vertelt Martine. "Filip heeft me enkele weken na de operatie het mooiste compliment ooit gegeven. 'Weet je dat ik het zó eigenlijk ook mooi vind', zei hij spontaan toen ik naakt voor de spiegel stond. Ik besef dat ik het heb getroffen met hem", aldus Martine.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws