Gustaph brak in tranen uit in halve finale van Songfestival: “Daarom was ik zó geëmotioneerd” Celebs
Celebs

Gustaph brak in tranen uit in halve finale van Songfestival: “Daarom was ik zó geëmotioneerd”

Gustaph brak in tranen uit in halve finale van Songfestival: “Daarom was ik zó geëmotioneerd”

Gustaph kon zijn tranen niet bedwingen toen hij te horen kreeg dat hij een plekje in de grote finale van het Songfestival had bemachtigd. Pure ontlading, maar in een nieuw interview verklapt de zanger dat hij om nog een speciale reden heel emotioneel werd.

Vanavond is het zover. Dan zal Gustaph voor een laatste keer het beste van zichzelf geven tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Livepool. Zijn nummer 'Because of You' en de opvallende performance vielen alvast in de smaak tijdens de halve finale van afgelopen donderdag. Zo wist België zich toen als vierde te kwalificeren voor de finale.

Gustaph is eigenlijk zelden zenuwachtig, maar toen hij daar zat te wachten of hij al dan niet in de finale zou staan, begon hij toch te twijfelen aan zichzelf. "Plots hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik er niet bij zou zijn", vertelt de zanger in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Als je uitgesproken queer bent, denk je altijd dat mensen dat niet zullen aanvaarden", gaat hij verder.

Hart onder de riem

Gustaph dacht dat hij niet door iedereen aanvaard zou worden, omdat hij in een halve finale zat met landen die niet echt bekend staan om hun tolerantie voor zijn boodschap. "Wellicht was ik daarom ook zo geëmotioneerd", verklapt hij. "Het besef dat ik gezien werd, én aanvaard", legt hij uit. "Dat kan voor heel wat LGBTQ+-personen een hart onder de riem zijn", besluit de zanger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws