Björn Soenens erg aangedaan door wat hij te horen krijgt: "Waarschijnlijk niet lang meer te leven" Celebs
Celebs

Björn Soenens erg aangedaan door wat hij te horen krijgt: "Waarschijnlijk niet lang meer te leven"

Björn Soenens erg aangedaan door wat hij te horen krijgt: "Waarschijnlijk niet lang meer te leven"

Björn Soenens maakte eind maart bekend dat hij lijdt aan longkanker. Inmiddels is hij ook al geopereerd en is de longtumor verwijderd. Bij Radio2 heeft hij nu een update gegeven over zijn gezondheid.

Björn Soenens verblijft momenteel in België. De VRT-correspondent wordt namelijk in ons land, en niet in de Verenigde Staten, behandeld tegen kanker. "De longtumor is verwijderd", schreef de journalist twee weken geleden op Instagram. Daardoor is de kans ook groot dat hij de ziekte zal overleven.

Toch lijken andere mensen daar minder in te geloven. "Wat ik raar blijf vinden, is hoe zwaar het woord 'kanker' nog altijd weegt", vertelt de journalist bij Radio2. "Ook al ga ik mijn longkanker hoogstwaarschijnlijk overleven, na het wegsnijden van die kwaadaardige tumor. Ontzettend veel mensen blijven naar mij kijken alsof ik waarschijnlijk niet meer lang te leven heb. Kanker heeft dat effect", aldus Soenens.

Ik onderga het

Als hij mensen geruststelt dat hij dit door gaat komen, ziet hij ze toch twijfelen. "Je ziet ze bijna 'ocharme' denken. Het ontroert mij elke keer om dat te zien en dat te ervaren. En ja, het leven is nu echt anders: de onderzoeken, het ziekenhuis, de pijn, de nazorg, de spuiten, de revalidatie, het snel uitgeput zijn, niet je volle krachten bezitten. Ik onderga het. Ik aanvaard het. Ik verzet er mij niet echt tegen", besluit de journalist.

8 claps
7 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws