Björn Soenens: "Dit zei Martine Tanghe me tijdens ons laatste gesprek, ze voelde het" Celebs
Celebs

Björn Soenens: "Dit zei Martine Tanghe me tijdens ons laatste gesprek, ze voelde het"

Björn Soenens: "Dit zei Martine Tanghe me tijdens ons laatste gesprek, ze voelde het"

Björn Soenens en Martine Tanghe kenden elkaar al lange tijd. Tanghe sprak met heel weinig mensen over haar kanker, maar met haar ex-collega deed ze dat wel.

Bij Soenens werd een tijd geleden ook longkanker vastgesteld. De VRT-journalist herstelde, voor Martine was er helaas minder geluk. “Mijn laatste gesprek met Martine dateert van twee maanden geleden", vertelt Soenens in Het Laatste Nieuws. "Ze belde me en vroeg ‘hoe gaat het nu met je?’ ‘Goed’, zei ik, ‘maar hoe gaat het met jóu?’ Dat was typisch Martine: niet graag over zichzelf praten. Volharden en aanvaarden."

D"e ziekte slokte te veel energie van haar op", gaat Soenens verder. "Het is jammer dat ze niet langer heeft kunnen genieten van haar pensioen en haar kleinkinderen. Ze had er net nog eentje bijgekregen. Aan de telefoon, tijdens dat laatste gesprek, zei ze: ‘Ik hoop dat ik nog meemaak.’ Ik ben blij dat het gelukt is.”

Laatste gesprek

“Tijdens dat laatste telefoontje was het onvermijdelijk en heb ik haar gevraagd hoe het écht met haar ging. Ze voelde dat het eindig was, zei ze. Martine was geen vrouw die zichzelf blazen wijsmaakte. Hoelang het nog zou duren, wist ze niet. Het was ongeneeslijk, zei ze. Het was teruggekomen en er was niks meer aan te doen", aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws