Zoon geeft sombere update over toestand van Rob de Nijs (80): "Hij is bijna op dat punt" Buitenlandse celebs
Buitenlandse celebs

Zoon geeft sombere update over toestand van Rob de Nijs (80): "Hij is bijna op dat punt"

Zoon geeft sombere update over toestand van Rob de Nijs (80): "Hij is bijna op dat punt"

Rob de Nijs (80) heeft op het vlak van zijn gezondheid geen al te best jaar achter de rug. Na zijn parkinsondiagnose en zijn recente ziekenhuisopname geeft zijn oudste zoon Robbert (40) nu een update over de toestand van de Nederlandse zanger.

Eind april werd Rob de Nijs, die al jaren tegen parkinson vecht, nog met ernstige ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Eigenlijk had zijn familie toen al afscheid van hem genomen. “Overmand door emoties stapte ik de kamer binnen en wist ik eigenlijk niet goed wat ik moest zeggen. ‘Ik hou van je’, fluisterde ik, terwijl ik hem een kus op zijn hoofd gaf. Ik had niet verwacht dat dat zo heftig voor me zou zijn”, vertelt zijn zoon Robbert openhartig in het Nederlandse weekblad Privé.

“Hem vertellen dat het ‘zo goed is’, dat was het laatste wat ik wilde zeggen. ‘Ga maar’ of ‘Het komt wel goed’ wil toch zeggen dat iemand de strijd mag opgeven. En dat wilde mijn vader absoluut niet”, vervolgt Robbert. Ondanks alles gaf de Nederlandse zanger zich namelijk niet gewonnen. Mentaal bleef hij dan ook scherp, alleen lichamelijk ging Rob achteruit. “En dat is klote”, denkt zijn zoon erover. “Het breidt zich stapje voor stapje steeds meer uit en daar leer je dan mee leven.”

Stabiel

Tot grote opluchting van zijn gezin is Robs gezondheid dankzij nieuwe medische behandelingen wel weer stabieler geworden. “Maar we leven in principe wel dag per dag”, zegt Robbert daarover. “Sinds het afscheid wat geen afscheid bleek, is elke dag dat hij er nog is een cadeautje en mooi meegenomen.” Zijn familie blijft dan ook realistisch over zijn toestand. “Voor het einde hebben we, hoe gek dat ook klinkt, nu al gerepeteerd. Mijn vader is bijna op dat punt, maar hij is er nog”, aldus Robs zoon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws